Morssinkhof Groep presenteert Geostone, waterdoorlatende trottoirtegels

Morssinkhof Groep presenteert Geostone, waterdoorlatende trottoirtegels

We kunnen er niet meer omheen, ons klimaat verandert met grote sprongen. Tijden van droogte worden afgewisseld met extreme neerslag. De gemiddelde plensbui geeft maar liefst 270 liter water per seconde per hectare. Onze dorpen en steden zijn daar niet op gebouwd, waardoor het hemelwater niet snel genoeg kan worden afgevoerd. Het gevolg is wateroverlast. Tegelijkertijd hebben we ook steeds meer te maken met een onaanvaardbaar laag grondwaterniveau. Om verdere problematiek te voorkomen, is het van groot belang dat het hemelwater sneller kan worden opgenomen in de ondergrond en zo ten goede komt aan de natuurlijke grondwaterstand. Eén van de producten die daar zijn bijdrage aan levert is de waterdoorlatende trottoirtegel, de Geostone. 
 
De Geostone-tegel heeft een waterdoorlatende capaciteit van maar liefst 540 liter per seconde per hectare. Dankzij de filterende deklaag wordt het hemelwater ook nog eens schoon teruggegeven aan het grondwater en blijft de natuurlijke waterkringloop in tact. Een onmisbaar product in ons straatbeeld anno 2019. 
 
Meer weten over de waterdoorlatende Geostone-tegel en/of deze informatie op uw gemak nog eens nalezen? Hier vindt u het productblad met alle benodigde informatie, inclusief een verwerkingsadvies en technische specificaties.  

Back to Top